food allergies

آلرژیای غذایی در سالهای گذشته خیلی زیاد شده. به گفته موسسه آموزشی و تحقیقاتی آلرژی غذایی، حدود ۱۵ میلیون نفر فقط در آمریکا، دست کم به یه ماده غذایی، دارن.

این مسئله در مورد بچه ها بدتره، از هر ۱۳ کودک، یه نفر به بعضی از غذاها حساسیت داره که معمولا شیر، تخم مرغ یا سویا هستش.

آلرژیهای غذایی، هرساله باعث مراجعه دویست هزار نفر به مراکز اورژانس می شه، و به گفته مراکز کنترل مریضیای آمریکا، آلرژیای غذایی در کودکان، باعث بیشتر از سیصد هزار ویزیت سرپایی می شه. حالا که با این حقایق آشنا شدید، این مقاله رو بخونین تا از ۱۰ حقیقت باحال در مورد آلرژیای غذایی، باخبر شید.

۱. هشت ماده غذایی که باعث بیشترین آلرژی می شن

هشت ماده غذایی شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، سویا، ماهی، صدف، آجیل درختی، و گندم، عامل ۹۰ درصد از تموم آلرژیای غذایی هستن.

آلرژیای غذایی، بزرگسالان و کودکان تموم نژادها و اقوام رو تحت تاثیر قرار میده و می تونه نسبت به هر ماده غذایی و در هر سنی ایجاد شه.

روچی گوپتا، محقق آلرژیای غذایی میگه: مردم می تونن نسبت به هر چیزی آلرژی پیدا کنن، و ما تماشاگر افزایش تعداد آلرژیایی هستیم که در بزرگسالی شروع می شن، مخصوصا نسبت به صدف و آجیل.

هر آلرژی بطور بالقوه می تونه زندگی رو تهدید کنه. یه آلرژی واقعی، می تونه باعث عکس العمل فوری و مرگبار شه. گوپتا میگه تحقیقات اون نشون میده که آلرژیای غذایی در بین کودکان و بزرگسالان در مناطق شهری بیشتره.

۲. آلرژیای غذایی در حال افزایشند

آلرژیای غذایی در حال افزایش هستن، و تنها ساکنان آمریکا تحت تاثیر اون قرار نمی گیرن. تحقیقات گذشته در اروپا نشون میده که آلرژیای غذایی در اروپا و سراسر جهان در حال زیاد شدنه.

با در نظر گرفتن مطالعه ای که در سال ۲۰۱۳ از راه مرکز کنترل و پیشگیری از مریضی انجام شده، بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۱۱، تعداد کودکان آمریکایی که آلرژی غذایی دارن، بدون هیچ دلیل مشخصی ۵۰ درصد زیاد شده!

هم اینکه، مطالعه ای که در نسخه ژوئن سال ۲۰۱۱ در مجله «طب کودکان» منتشر شد، نشون داد که نزدیک به ۴۰ درصد از کودکان گرفتار به آلرژیای غذایی، یه عکس العمل شدید یا تهدید کننده زندگی رو تجربه کردن و حدود ۳۰ درصد، چندین آلرژی غذایی دارن.

در اروپا هم، بستری شدن در بیمارستان بخاطر عکس العملای شدید در ۱۰ سال گذشته، بطور زیادی زیاد شده.

۳. آلرژی با نبود تحمل ماده غذایی فرق داره

آلرژیای غذایی، سیستم ایمنی بدن رو درگیر می کنن، در حالیکه نبود تحمل مواد غذایی کلا جوابای دستگاه گوارش هستن.

راجر کلمن، رئیس قبلی موسسه تکنسینای غذایی میگه: مصرف کننده های معمولی باید فرق بین آلرژی و نبود تحمل ماده غذایی رو بفهمن. مصرف کنندگان بیشتر فکر می کنن که هر عکس العمل نامطلوبی، یه آلرژیه، اما اینطور نیس.

وجود واقعی آلرژی نمی تونه بزرگ نمایی آمیز باشه. علائم یه عکس العمل آلرژیک، شامل کهیر، درد معده، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، خس خس، مشکل در بلع، تورم زبون و لبا و ضعیف شدن نبضه.

در مقابل، عکس العمل به نبود تحمل مواد غذایی شامل درد معده، اسهال، سوزش سر دل، سر درد، و نفخ هستش.

۴. تستای آلرژی، به طور کامل بدون خطا نیستن

به گفته دکتر جیمز سابتل که یه متخصص آلرژی در کنتاکیه، یه تست مثبت خون یا پوست، حتما به معنی اون نیس که مریض، یه عکس العمل حساسیتی داره.

سابتل میگه که اون بیشتر تست رقابت رو انجام میده و به بیمارانش، غذاهایی که به اونا حساسیت دارن میده. اون اضافه می کنه: اونا بیشتر هیچ واکنشی نشون نمی دن. به خاطر همین، مراجعه به یه دکتر متخصص آلرژی واسه تایید و تشخیص یه مشکل بالقوه جدی، مهمه.

به گفته دکتر سابتل، این تفکر، اضافه کردن مواد غذایی آلرژی زای معروف به رژیم غذایی کودکان رو تغییر داده.

در حالیکه در گذشته به پدران و مادران پیشنهاد می شد که واسه دادن شیر گاو به کودک تا ۱۲ ماهگی، تخم مرغ تا ۲ سالگی، بادام زمینی، آجیل درختی و ماهی تا ۳ سالگی صبر کنن، تفکر فعلی بین پزشکان و محققان اینه که استفاده زودتر از این مواد غذایی می تونه از ایجاد آلرژی جلوگیری کنه.

واسه پشتیبانی از این مسئله در سال ۲۰۱۲ از راه آکادمی آسم، آلرژی، و ایمونولوژی آمریکا راه و چاه هایی جدید منتشر شده، پس والدین بمنظور جفت و جور یه برنامه شخصی واسه بچه هاشون، باید با پزشکشون مشورت کنن.

۵. بیشتر مردم به بادام زمینی آلرژی دارن

تعداد رو به رشد کودکان و بزرگسالانی که از آلرژی به بادام زمینی رنج می برن، محققان رو سر در گم کرده. تحقیقات نشون میده تعداد کودکانی که با آلرژی نسبت به بادام زمینی زندگی می کنن، بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۸ سه برابر شده، اما دلیل دقیق اون مشخص نیس.

یه تئوری، «فرضیه بهداشت» است که نشون میده «زندگی سالم» و به کار گیری داروها واسه درمان عفونت، ممکنه سیستم ایمنی بدن ما رو نسبت به حمله پروتئینای مواد غذایی، حساس تر کنه.

تئوری دیگه که مخصوص بادام زمینیه، میگه روش بو دادن بادام زمینی بجای جوشوندن اون، ممکنه باعث شه که بیشتر منتهی به آلرژی شن. در نتیجه محققان در حال تولید یه نوع بادام زمینی غیر آلرژی زا هستن.

تا زمانیکه اون محصول آماده شه، آدمایی که نسبت به بادام زمینی حساسیت دارن باید بسیار مراقب باشن، چون بادام زمینی در خیلی از غذاها استفاده میشن.

۶. آلرژیای غذایی کودکان، می تونه با بزرگتر شدنشون برطرف شه

واسه میلیونا کودکی که از آلرژیای غذایی رنج می برن، روزنه امیدی هست. یه بررسی تازه روی حدود چهل هزار کودک در سراسر جهان، نشون داده که آلرژیای غذایی نزدیک به ۲۷ درصد از اونا، در حدود ۵ سالگی برطرف شده. روچی گوپتا محقق آلرژی غذایی این بررسی رو انجام داد، و این یافته ها رو در نسخه ژوئن ۲۰۱۱ «طب کودکان» منتشر کرد.

گوپتا میگه: ۴۰ درصد از افراد مورد بررسی، یه عکس العمل شدید رو تجربه کردن. در میان یافته های اون مشخص شد که هر چی اولین عکس العمل آلرژیک یه کودک به یه ماده غذایی خاص، زودتر اتفاق بیفته، بیشتر احتمال داره که با بزرگتر شدن اون، این آلرژی برطرف شه.

گوپتا هم اینکه فهمید که احتمال برطرف شدن آلرژی پسرها با بزرگتر شدن، بیشتر از دخترهاست.

۷. اپی نفرین در مقابل آنتی هیستامینا

طبق تحقیقات بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، اونا فیلاکسی، مرگبارترین عکس العمل آلرژیک هستش که از هر ۵۰ آمریکایی، واسه یه نفر اتفاق میفته. حال با اینحال تعداد بالا، مطالعه نشون میده که ۱۱ درصد از افراد گرفتار، از اپی نفرین استفاده می کردن.

دکتر مایکل پیستاینر متخصص آلرژی کودکان در بوستون میگه: اپی نفرین، یه انتخاب درمانی واسه اونا فیلاکسیه. با این حال مردم بیشتر واسه اولین بار از آنتی هیستامین استفاده می کنن. به گفته دکتر پیستاینر، عکس العملای آلرژیک شدید، بیشتر مشخص نمی شن و فورا هم درمان می شن.

اون اضافه می کنه: واسه شروع درمان اونا فیلاکسی، هر چی بیشتر صبر کنین، می تونه بیشتر پیشرفت کنه و خطرناک تر شه.

۸. در خیلی از مواقع، عکس العملای آلرژیک اتفاق میفته

خیلی از مردم این جوری میدونن که وقتی یه بار از تزریق کننده خودکار اپی نفرین استفاده می کنن و احساس بهتری پیدا می کنن، آسیب آلرژیک اونا تموم می شه و به هیچ درمان پزشکی دیگری نیاز ندارن، اما به گفته دکتر جون لو، متخصص آلرژی در استاکتون کالیفرنیا، این می تونه یه اشتباه مرگبار باشه: یه جواب تاخیری هست که ممکنه چندین ساعت بعد از آسیب اولیه، اتفاق بیفته و بیشتر می تونه زندگی شخص رو تهدید کنه، مخصوصا اگه مریض، تزریق کننده خودکار اپی نفرین اضافی نداشته باشه.

غلطه فکر کنین بعد از آسیب اولیه، وضعیت به طور کامل نرماله. افراد گرفتار به آلرژیای غذایی باید همیشه بیشتر از یه تزریق کننده خودکار اپی نفرین، همراه خود داشته باشن. چون اثرات اون، ممکنه پس از چند دقیقه کمتر شه. دوز دوم در مواردی که شخص بدون این دست اون دست کردن به تزریق جواب نمی ده، می تونه لازم باشه.

۹. رستورانایی هستن که واسه افراد گرفتار به آلرژی غذا جفت و جور می کنن

این روزا، رستورانا از آلرژیای غذایی، بیشتر آگاه هستن. اونا به کارکنانشون آموزش میدن و واسه کسائی که آلرژی یا نبود تحمل گلوکز دارن، از راه های جور واجور آشپزی استفاده می کنن.

راجر کلمن میگه: رستورانا این مسئله رو بسیار جدی حساب می کنن. مثلا: واسه سرخ کردن ماهی، مرغ، و گوشت گاو، از ظروف مختلفی استفاده می کنن تا خطر انتقال باکتریا و میکروبا از مواد غذایی جور واجور به همدیگه جلوگیری شه.

سایتای مختلفی وجود دارن که دارای لیست رستورانای زنجیره ای مناسب افراد گرفتار به آلرژی هستن، پس می تونن به شما در پیدا کردن غذای مناسب کمک کنن. یادتون باشه که پیش خدمت رستوران رو از هر نوع آلرژی که دارین، باخبر کنین.

۱۰. شما نبود تحمل گلوکز دارین، نه آلرژی

به گفته مارک اسپیگلر، معاون آموزشی در موسسه تحقیقاتی و آموزشی آلرژی غذایی، خیلی از مردم ادعا می کنن که به گلوتن آلرژی دارن، اما این یه حساسیت غذاییه نه آلرژی. مریضی سلیاک که از راه گلوتن ایجاد می شه، یه مریضی خود ایمنی ژنتیکیه که به روده کوچیک آسیب میرسونه و جذب مواد مغذی رو واسه بدن، مشکل می کنه.

آدمایی که به گلوتن حساسیت دارن، دارای مشکل هضم گلوتن هستن و از مریضی سلیاک رنج می برن. در مقابل، یه آلرژی غذایی، نتیجه عکس العمل افراطی بدن به پروتئین موجود در مواد غذاییه. با اینکه مریضی سلیاک، تهدیدی واسه زندگی نیس اما اگه درمان نشه می تونه باعث بروز مشکلات جدی شه.

شما چه فکری می کنین؟ شما یا فرزندانتان از آلرژیای غذایی رنج می برید؟ درمان مناسبی در دسترس دارین و تشخیص تون از راه یه متخصص آلرژی تایید شده؟ نظراتتون رو با ما در میان بذارین.

آلرژی به آجیلای خوراکی دیگه به دنبال حساسیت به پسته

سبزیجات ضد آلرژی کدوما هستن؟

آلرژی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *