تارت ناتلی

سفر آدم ها به سرزمین های بیگانه موجب انتقال خیلی از رسم و رسوم ها، خرده فرهنگ ها و آداب متفاوت زندگی آدم های جور واجور شده. در این نقل و انتقالات سفره ها و خوردنی ها هم از یه جا به جایی دیگه سفر کرده ان. مسافران سرزمین های دور و نزدیک، هنگام برگشت به خونه، با خود خاطره ی طعمی جدید و حتی دستور پخت اغذیه ای متفاوت رو می آوردن. شیرینی هم مانند غذا از تنوع زیادی برخورداره. کشورها و قومیت های جور واجور، شیرینی های مخصوص و سنتی خود رو دارن. شما می تونید با سفر به هر منطقه ی جدیدی خودتون رو مهمون طعم و مزه ی تازه ای کنین. اگه شمام عاشق شیرینی باشین، حتما امتحان کردن یه محصول جدید می تونه براتون بسیار هیجان انگیز باشه.

شیرینی هم به خاطر طعم همه پسند خود از اون دسته چیزهاییه که ادما از امتحان کردن اون ابائی ندارن. شیرینی عاشقان خود رو داره. حتی بعضی وقتا عاشقان سینه چاکی که قید همه چیز رو می زنند تا از این محبوب خود دور نمانند. (البته ما به شما پیشنهاد می کنیم که در هر کاری تعادل رو حفظ کنین. یا همون جمله ی کم بخور اما همیشه بخور). پس عجیب نیس که در قنادی های مدرن امروزی، نه فقط شیرینی های سنتی و وطنی که شکل های جور واجور شیرینی ها از اقصی نقاط دنیا یافت شن. این روزا پای ثابت خیلی از قنادی ها دو نمونه شیرینی خوشمزه هستن. “پای” و “تارت”

به طور مثال قنادی ناتلی ویترین های خیلی خوش آب و رنگی از شیرینی های تروتازه داره. یکی قسمت بزرگی چشم نواز این قنادی، اون قسمتیه که شکل های جور واجور تارت و پای ها رو می تونید دیده و انتخاب کنین. به قول معروف شیرینی ها از پشت شیشه با شما حرف می زنند. اما خیلی از افراد فرق پای و تارت رو نمی دانند. پس بیایید در مورد این دو شیرینی محبوب و پرطرفدار اطلاعات بیشتری به دست بیاریم.

تارت میزبانی واسه میوه ها

خمیر بریزه از کره و آرد درست می شه و مانند شکر دانه دانه س. بعد از جفت و جور چند ساعت توی یخچال می موند تا خوب بسته شه. بعد از پهن شدن به شکل هم اگه دورتادور قالب دلخواه چین دار نبود، با یه چنگال دورتادور اون رو فرم میدن و بعد اون رو واسه پختن می گذارن داخل فر. این خمیر واسه جفت و جور شکل های جور واجور تارت کاربرد داره. تارت و البته غذاهایی که کمی طعم شوری دارن و به اصطلاح نمک دار هستن.

تارت ناتلی

تارت از خمیر بریزه پخته شده ای درست می شه که روی اون پر از مواد مختلفه. از این جهت می بگیم جور واجور چراکه شما براساس انتخاب و هم اینکه ذائقه ی خود می تونید تارت خود رو هم با مواد شیرین مانند میوه ها پر کنین و هم با مواد نمکی و غیر شیرین مانند شکل های جور واجور گوشت. اگر در خمیر تارت شکر وجود داشته باشه واسه شیرینی جات و در صورت نبود به کار گیری شکر واسه غذاها به کار برده می شه. امروزه بیشتر تارت ها پایه ی میوه ای دارن یا در جفت و جور اون ها از کاسترد استفاده شده. تارت های مربایی هم از نمونه های بسیار هوادار این نوع شیرینی به حساب می آیند.

پای با قدمتی دیرین

و اما پای. پای قدمتی دیرینه داره. نتیجه بعضی تحقیقات می گوید قدمت پای به ۹۵۰۰ سال قبل از میلاد و به سرزمین مصر می رسد. پای در اصل غذاییه که خمیر شیرینی داره. یعنی می توان گفت که پای، یه جور خوراک مثل پیراشکیه که از دو بخش تشکیل می شه. یه بخش اون لایه خمیریه و بخش دیگه موادیه که درون این خمیر قرار می گیرند. و براساس اینکه لایه خمیری به چه شکلی باشه، ما پای های متنوعی داریم. پای هایی که خمیر اون در زیر مواد غذایی قرار می گیرند یا برعکس که مواد پای در پایین ظرف قرار می گیرند و روی این مواد رو با خمیر پای می پوشانند. یا مدل دیگری که در اون مواد غذایی بین دو لایه خمیر محدود می شن. ما واسه مواد داخل پای گزینه های زیادی داریم. شکل های جور واجور گوشت و سبزیجات. شکل های جور واجور پنیر و خامه و شکلات یا آجیل و البته میوه، مربا، مارمالاد و کاسترد و هر ماده غذایی شور یا شیرین دیگری که با ذائقه ما سازگاری داشته باشه.

پای ناتلی

فرق پای و تارت در چیه؟

بعد از این توضیحات شاید به نظرتون تارت و پای خیلی مثل هم به نظر بیان. بله! این دو شیرینی با هم فرق زیادی ندارن. خمیر به کار رفته در هر دو بسیار به هم شبیه س و مواد پوشاننده هر دو هم تا حدودی مشابه همدیگه هستن. فرقی اگه باشه در اینه که درتهیه تارت اول یه بار کراست یا قالب نانی شکل رو در فر پخته و بعد مواد داخل تارت یا مزه های انتخابی اون رو اضافه کرده و دوباره می پزند. در حالی که در خیلی از پای ها خمیر و مواد داخل اون تو یه نوبت پخته می شن. هم اینکه خمیر پای حالت پوسته پوسته تر و تردتری داره. در کل هم وقتی می خواهند تارت یا پای میوه ای بپزن، واسه پای از میوه های تازه و واسه تارت از مربا یا مارمالاد اون استفاده می کنن.

پای ناتلی

قنادی ناتلی به صورت روزانه شکل های جور واجور پای و تارت های خوشمزه ای رو جفت و جور کرده و در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. پای در اندازه عادی کیک ها، پای های فنجانی، رول پای، پای برشی، پای مستطیلی و چهارگوش، پای حلزونی و پای کاسه ای در طعم های جور واجور و با مزه های متفاوت از جمله اجناس جور واجور قنادی ناتلی هستن. به این لیست تارت میوه ای ناتلی رو هم می تونید اضافه کنین.

قنادی ناتلی در چهار نقطه ی شهر شعبه داره. شعبه مرکزی ناتلی در سهروردی شمالی و شعب پاسداران، نیاوران و تهران پارس. یه مزیت روشن ناتلی هم اینه که واسه سفارش خود نیاز به حضور در قنادی ندارین. شما می تونید با مراجعه به سایت ناتلی و البته صفحه اینستاگرام ناتلی، اجناس جور واجور این قنادی رو ببینین و بعد از انتخاب شیرینی دلخواه خودتون، از راه سایت مبادرت به ثبت سفارش خود کنین. اگه هم در منطقه دلیوری باشین، هزینه فرستادن سفارش شما رایگان هستش. پس دیگه منتظر چی هستین؟ وقت رو از دست ندین و خودتون رو به یه تیکه پای یا تارت خوشمزه مهمون کنین.

روش درست کردن تارت تمشکی خوشمزه

روش درست کردن دونات خامه ای خوشمزه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *